EL REFUGI

XALET REFUGI RASOS DE PEGUERA
El Xalet refugi dels Rasos de Peguera, està situat en un indret privilegiat del Berguedà, a peu de carretera BV-4243, d'accés als Rasos de Peguera. Aquest refugi fou inaugurat el 9 de desembre de 1933 amb l'objectiu de donar aixopluc als esquiadors que amb mules o bé a peu feien el trajecte des de Berga per gaudir de l'esquí, ja que no oblidem que l'esquí a Catalunya va néixer en aquest indret el desembre de 1908, per tant ens trobem davant d'un edifici de força rellevància històrica.
Totalment reformat, avui en dia aquest refugi dóna servei a més activitats que per les quals inicialment va ser projectat, doncs des d'aquest refugi avui el podem prendre com a punt de partida als mesos d'hivern per practicar l'esqui de muntanya, l'esqui de fons, raquetes de neu, baixades amb trineus o gaudir simplement de la neu.
A la primavera i a l'estiu, podrem practicar caminades, escalada en roca, excursions amb bicicleta de muntanya o simplement contemplar el verd intens dels prats en el seu renaixement.
A la tardor a més a més dels anteriors esports de primavera i estiu, podrem també gaudir dels vermells, grocs, ocres i d'altres colors d'aquesta meravellosa estació i si la natura ha estat generosa ens regalarà un bon esclat de bolets de totes menes, això sí,  sempre anant amb compte amb l'espècie.
Esperem que tothom el pugui gaudir.
Altitud: 1.805 m

PLANTA BAIXA:

 - Menjador de 42 places
- 2 Lavabos i 1 pica
- 1 Dutxa amb aigua calenta

HABITACIONS:

-3 Habitacions de 4 places cadascuna
- 1 Habitació de 20 places
Un total de 32 places de pernoctació.

Disposem de mantes i calefacció, aconsellable portar el sac de dormir o llençols, coixí, sabatilles per pujar a les habitacions...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada